Умеров відповів на лист Сущенка: Незабаром зустрінемося у вільній Україні

Умеров відповів на лист Сущенка: Незабаром зустрінемося у вільній Україні

Укрінформ
Незаконно засуджений окупаційною владою Криму заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров отримав лист підтримки від журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно тримають під вартою у Москві.

У п'ятницю, 29 вересня, напередодні річниці затримання Сущенка, Умеров відповів йому словами підтримки. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Рівно рік тому заарештували Романа Сущенка. Вчора він написав мені лист підтримки у зв'язку з обвинувальним вироком. Пишу відповідь...", - повідомив Умеров.

У листі він говорить, що їх об'єднують не лише сфабриковані проти них кримінальні справи, "а й те, що набагато важливіше, любов до Батьківщини і наша правота".

"Шановний Романе, вже рік, як Ви знаходитеся в російській в'язниці за надуманим обвинуваченням. Нас об'єднують не лише сфабриковані кримінальні справи, а й те, що набагато важливіше, любов до Батьківщини і наша правота. Бажаю Вам стійкості, мужності і здоров'я. Ми обов'язково незабаром зустрінемося у вільній Україні", - написав Умеров.

Напередодні адвокат Сущенка й Умерова Марк Фейгін опублікував текст листа Сущенка до Умерова. "Шановний Ільмі! Прийміть мої слова підтримки, поваги і захоплення Вашою стійкістю, мудрістю і мужністю. Тримайтеся. Щиро вірю у вашу долю і місію", - написав журналіст.

Читайте також: У Сеймі Литви вимагають від Росії негайно звільнити Сущенка й Асєєва

Як відомо, власкора Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні норми, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Строк тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Підконтрольний Кремлю суд в окупованому Криму 27 вересня засудив заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Умерова до двох років колонії-поселення і двох років заборони публічної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-