Гельсінська комісія: про Сущенка говоритимуть на брифінгу в Конгресі США

Гельсінська комісія: про Сущенка говоритимуть на брифінгу в Конгресі США

Ексклюзив
Укрінформ
Комісія з безпеки та співробітництва в Європі США (Гельсінська комісія) підтвердила важливість справи українського журналіста Романа Сущенка, якого досі незаконно утримують за гратами в Москві, та підкреслила, що матиме це питання у фокусі своєї уваги.

Про це повідомили в Організації в четвер, у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

"Справа Романа Сущенка викликає велику стурбованість, і ми будемо продовжувати стежити за нею зі свого боку", - зазначили у відповіді власному кореспондентові агентства в США.

При цьому в Гельсінській комісії повідомили, що це питання обговорюватиметься під час брифінгу, який відбудеться наступного тижня в американському Конгресі за участю американських конгресменів, а також керівництва "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", "Голосу Америки", Комітету із захисту журналістів.

"Цей брифінг присвячений ключовим питанням щодо журналістів в Росії та інших пострадянських країнах; важливості їхньої ролі та впливу; занепокоєнню щодо їхніх прав, безпеки та захисту; а також майбутній підтримці та просуванню свободи ЗМІ в регіоні ОБСЄ", - зазначили в Гельсінській комісії.

Читайте також: Сущенко написав Умерову лист підтримки

Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) є незалежним урядовим агентством США, заснованим Конгресом в 1975 році. Основною метою її створення передбачається контроль за дотриманням Гельсінського заключного акту, що послужив основою для діяльності ОБСЄ.

Гельсінська комісія складається з членів Сенату США (верхня палата Конгресу), Палати представників (нижня палата Конгресу), а також посадовців із Держдепартаменту, Пентагону і Міністерства торгівлі США.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня виповниться рік з дати незаконного арешту та утримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка. Російська влада досі тримає українського журналіста в заручниках попри зусилля та заклики міжнародної спільноти щодо його звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-