Сущенко був для Путіна як більмо на оці - німецький активіст

Сущенко був для Путіна як більмо на оці - німецький активіст

Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенко став заручником Кремля тому, що критикував російське керівництво.

У цьому переконаний німецький активіст Рональд Вендлінг, який щочетверга організовує в центрі Берліна пікети на захист українських політв'язнів у Росії.

"Роман Сущенко неодноразово висловлювався дуже критично на адресу Путіна, критично з питання захоплення Криму і з приводу війни в Україні. І тому був для Путіна як більмо на оці", - розповів Вендлінг в інтерв'ю Укрінформу.

Він вважає, що український журналіст сьогодні - це "найважливіша тема".

Активіст і колишній політв'язень у НДР наголошує важливість того, щоб у Берліні і в інших містах по всьому світу на вулиці виходило дедалі більше людей, які підтримують політв'язнів у РФ. Тоді, на його думку, "світ знатиме про те, як чинить Росія з людьми, які не хочуть війни, які б'ються лише словом, які не беруть в руки зброю, а лише хочуть розповісти про те, що насправді відбувається у світі".

Читайте також: Польські журналісти закликали Кремль негайно звільнити Сущенка

Вендлінг проводить свої пікети, які іноді поодинокі, щочетверга перед посольством РФ у ФРН, у центрі Берліна. Почав він їх проводити 25 жовтня 2014 року з акції на підтримку Надії Савченко і з тих провів у пікетах більш як 550 годин.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-