Порошенко подякував дружині Макрона за підтримку родини Сущенка

Порошенко подякував дружині Макрона за підтримку родини Сущенка

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подякував дружині Президента Франції Еммануеля Макрона за підтримку родини українського журналіста Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Росії.

Це відбулося під час зустрічі глави держави з французьким лідером у Нью-Йорку, повідомляє у Facebook прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

“Петро Порошенко подякував дружині Еммануеля Макрона за підтримку родини українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув'язненого в Росії”, - написав він. 

Як повідомляв Укрінформ, перша леді Франції Бріжит Макрон передала найщиріші слова підтримки дружині українського журналіста і політв'язня Романа Сущенка, якого майже рік незаконно утримують в РФ. Відповідний лист надійшов на адресу Укрінформу від керівника апарату Бріжит Макрон Трістана Броме. 

У листі йдеться, що влада Франції з особливою увагою ставиться до справи Романа Сущенка, зокрема раніше закликала Росію роз'яснити причини його затримання. Також Бріжит Макрон запевнила, що Франція продовжуватиме уважно стежити за цією справою.

У червні Президент України Петро Порошенко у Парижі передав своєму французькому колезі Макрону картину, написану журналістом Сущенком.

Читайте також: Бріжит Макрон передала найщиріші слова підтримки дружині Сущенка

30 вересня виповнюється рік, як незаконно затриманий під час приватної поїздки до Москви Роман Сущенко перебуває у СІЗО “Лефортово”. У Росії йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ назвали це нісенітницею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-