Стець обговорив із Фейгіним перспективи звільнення політв'язнів Кремля

Стець обговорив із Фейгіним перспективи звільнення політв'язнів Кремля

Укрінформ
Міністр інформполітики Юрій Стець зустрівся з адвокатом Марком Фейгіним, з яким обговорив стан справ українських політв’язнів, зокрема журналіста Укрінформу Романа Сущенка, і їх перспективи.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

“На зустрічі Юра і Марк Фейгін говорили про справи українських політв'язнів і перспективи витягти хлопців”, - зазначила перший віце-спікер.

Вона нагадала, що Фейгін працює за кількома справами українських ув'язнених в РФ, зокрема захищає Романа Сущенка.

“Ми намагаємося використати всі шляхи і можливості, аби витягти Романа на волю. Контакт з адвокатами і консулами - можливість дізнатися про стан нашого колеги”, - зазначила Геращенко.

Читайте також: Сущенко передав із ув’язнення лист колегам з Укрінформу

Політик відзначила мужність журналіста. “Він молодець, тримається мужньо і гідно й вірить в Україну, яка має витягти свого достойного громадянина”,  - зазначила вона.

Як повідомлялось, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін утримання Сущенка під вартою продовжений до 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-