Гельсінська комісія США внесла Сущенка до списку політв'язнів Кремля

Гельсінська комісія США внесла Сущенка до списку політв'язнів Кремля

Укрінформ
Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) внесла українського журналіста Романа Сущенка до списку політв'язнів, утримуваних в Росії.

На це звернув увагу у своєму Twitter в середу адвокат Сущенка Марк Фейгін.

"Гельсінська комісія США внесла мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка до списку політв'язнів", - написав адвокат.

У заяві Гельсінської комісії, зокрема, йдеться, що український журналіст Роман Сущенко обвинувачується у "шпіонажі" за статтею 276 Кримінального кодексу РФ. "З 2010 року Роман працює паризьким кореспондентом Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", - зазначається в публікації.

Читайте також: Суд Москви залишив Сущенка під арештом до 30 вересня

При цьому нагадується, що журналіст був затриманий 30 вересня 2016 р. в Москві одразу після того, як прилетів з Парижу у приватних справах. "Його звинуватили у зборі секретної інформації про діяльність збройних сил та Національної гвардії Росії. Пан Сущенко заперечує будь-яку причетність до шпигунства. Його роботодавець "Укрінформ" також вважає обвинувачення неправдивими і називає його затримання "планованою провокацією", - зазначили в Гельсінській комісії.

У іншому твіті Фейгін додав, що Комісія також оприлюднила матеріал, приурочений до Всесвітнього дня свободи преси – 2017, де також згадала про незаконне утримання Романа Сущенка в російській в'язниці.

Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) є незалежним урядовим агентством США, заснованим Конгресом в 1975 році. Основною метою її створення передбачається контроль за дотриманням Гельсінського заключного акту, що послужив основою для діяльності ОБСЄ. Гельсінська комісія складається з членів Сенату США (верхня палата Конгресу), Палати представників (нижня палата Конгресу), а також посадовців із Держдепартаменту, Пентагону і Міністерства торгівлі США.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-