Грегорі Робертс - Сущенку: Свобода розуму і духу настільки ж важлива, як і фізична

Грегорі Робертс - Сущенку: Свобода розуму і духу настільки ж важлива, як і фізична

Укрінформ
Знаменитий австралійський письменник, автор культового роману «Шантарам» Грегорі Робертс прокоментував слова журналіста Укрінформу Романа Сущенка про те, що його книга - одна з найпопулярніших в бібліотеці в СІЗО «Лефортово».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, який отримав відповідь від літагента письменника Джо Регала.

«Дякуємо вам за повідомлення про «Шантарам» в тюремній бібліотеці. Грег Робертс завжди радий почути, що люди читають його роботу, але особливо люди, що зазнали деяких проблем, які були у нього. Свобода розуму і духу настільки ж важлива, як і фізична свобода, і якщо він зробив свій внесок в це, він вдячний», - написав Регал.

Австралійський письменник Грегорі Девід Робертс у минулому мав різноманітні проблеми з законом, неодноразово перебував в ув'язненні, тікав звідти. Після остаточного звільнення Робертс у 2003 році закінчив і опублікував роман «Шантарам» (за яким також було знято однойменний фільм).

У січні 2014 року на своєму сайті Робертс заявив про те, що «йде з суспільного життя» і просив спілкуватися з ним через його літературного агента Джо Регала (Joe Regal).

У середині червня в своєму листі з Лефортово, присвяченому ролі книг в його житті, Роман Сущенко зокрема написав: «З посмішкою прочитав вісімсот шістдесят одну сторінку найпопулярнішого серед арештантів хіта - «Шантарам» Грегорі Робертса».

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлене обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 червня термін утримання Сущенка під вартою було продовжено до 30 вересня. Адвокат журналіста Марк Фейгін подав скаргу на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-