Мінінформ та студенти провели акцію на підтримку Сущенка й Семени

Мінінформ та студенти провели акцію на підтримку Сущенка й Семени

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 6 червня, о 14:30 біля Київського університету імені Бориса Грінченка Міністерство інформаційної політики разом із викладачами Інституту журналістики та студентами вишу провели акцію на підтримку українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила завідувач сектору медіакомунікацій та зв'язків зі ЗМІ Міністерства інформаційної політики України Марина Соботюк.

"Акція щойно закінчилася. Участь в акції взяли  близько 40-50 студентів і викладачів. Ми обрали двір університету Грінченка, де є інститут журналістики. Багато викладачів зазначили, що вони зокрема їздили і спілкувалися з Сущенком, коли він працював у Франції, ділилися своїми поглядами і спогадами", - розповіла Соботюк. 

Вона зазначила, що викладачі та студенти утворили напис "Free" на підтримку визволення наших журналістів та написали крейдою імена ув'язнених журналістів. 

"Міністерство інформаційної політики провело вже не одну акцію і буде ще робити, залучаючи і регіони, співпрацюючи з освітніми закладами та студентами", - додала вона.

За словами міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, відомство такими акціями прагне привернути увагу широкого загалу до ув’язнених в РФ українських журналістів, як в Україні, так і за її межами, аби досягнути швидкого звільнення.

«В якому б статусі я не перебував, все моє життя - журналістика. Колеги, які є наразі політичними в’язнями, демонструють всьому світу, що свобода українського слова – незламна! Буду й надалі використовувати всі свої можливості та дружні зв’язки з представниками дипломатичного корпусу, щоб пришвидшити визволення моїх колег Романа Сущенка та Миколи Семени. А МІП постійно триматиме цю тему в інформаційному просторі – наших журналістів буде звільнено», - зазначив Юрій Стець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-