У стенограмі на сайті Кремля вирізали питання France Press до Путіна про Сущенка

У стенограмі на сайті Кремля вирізали питання France Press до Путіна про Сущенка

Укрінформ
У стенограму на сайті Кремля за підсумками переговорів президентів РФ і Франції Володимира Путіна Еммануеля Макрона не включили згадку про питання France Press про незаконно затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН у РФ, на відео на сайті Кремля на тайм коді 11.20 журналіст France Press, серед іншого, запитує про права людини в Росії і чи обговорювалося питання Романа Сущенка, якого перекладач назвав "російським".

У стенограмі про це не зазначено і запитання викладено так: "Запитання (як перекладено): Пане Путін, Ви у березні в Кремлі приймали кандидата від Національного фронту (Марін Ле Пен) і, принаймні негласно, надали їй підтримку в президентській кампанії. Крім того, була ще "справа хакерів". Говорять, що, можливо, вони були з Росії, вони намагалися втрутитися в хід виборчої кампанії у Франції. Хотів би у вас обох запитати: зараз ви стоїте на цій трибуні поруч один з одним, і у нас немає враження, що франко-російські відносини такі вже теплі. Хоч трішки теплішими вони стали в результаті цієї зустрічі? Ми зараз говоримо про клімат зустрічі, але виникає також питання прав людини. Ви говорили про це?".

На це Макрон відповів: "Що стосується питання прав людини та інших, ми про це говорили. Так, ми згадували конкретні випадки цього, але публічно ми не будемо згадувати ці окремі випадки. Я не думаю, що це допоможе просуванню справ у цих питаннях. Принаймні, я дуже хочу, щоб ми змогли знайти рішення, яке б відповідало тим цінностям, які ми сповідуємо. І я не поступлюся цими цінностями".

У свою чергу Путін проігнорував це запитання про права людини.

Як повідомлялося, 30 травня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання, чи обговорювалася на зустрічі в Парижі доля українського журналіста Сущенка та інших незаконно ув’язнених у Росії українців, сказав, що "не порушувалося", але глави держав обговорювали, "чи можливо хоч щось зробити, щоб усе з мертвої точки зрушити" у врегулюванні ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-