Дружина Сущенка розказала, як син переживає  розлуку з батьком

Дружина Сущенка розказала, як син переживає розлуку з батьком

Укрінформ
Побачення незаконно затриманого у Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка з дружиною Анжелікою стало можливим після розмови президентів України та Росії Петра Порошенка і Володимира Путіна.

Про це дружина політв'язня розповіла в інтерв'ю "Новой газете".

"Цей візит (побачення з чоловіком в Лефортово - ред.) -  результат прямих телефонних переговорів Путіна й Президента України Порошенка. Ми з Романом спілкувалися через скло. Він розповів, що у нього все благополучно", - сказала Анжеліка Сущенко.

Вона також повідомила, як син Максим переживає розлуку з батьком: "Слава богу, наш хлопчик у батька і переживає так, як це б робив Рома. Цілком спокійно. А для всього іншого у нього є мама".

Якби у Анжеліки Сущенко була можливість поставити запитання Путіну на прес-конференції президентів Франції й Росії, вона б запитала: Наскільки вважає для себе допустимим глава такої держави, як Росія, мати побічним ефектом своєї політики долю маленького хлопчика, нашого з Романом сина, залишивши його без батька?

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Наприкінці березня Анжеліка Сущенко була у Лефортово на побаченні у чоловіка. Зараз ідуть переговори про можливість другого побачення.

18 травня у Мосміськсуді було відмовлено у скарзі на продовження утримання під вартою Романа Сущенка до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-