Фейгін прокоментував відповідь Кремля на лист сина Сущенка

Фейгін прокоментував відповідь Кремля на лист сина Сущенка

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка вважає позитивом те, що Кремль підтвердив отримання листа від сина його підзахисного.

Про це Марк Фейгін сказав кореспонденту Укрінформу.

"Відповідь Пєскова (прес-секретаря президента РФ - ред.) з цього приводу швидше формальна, ніж по суті. Він сказав так, щоб не реагувати на факт отримання листа від сина Сущенка безпосередньо, не давати пресі можливості для тлумачення. Тобто, Кремль поки що уникнув відповіді. Але те, що підтверджено отримання листа - вже добре", - вважає Фейгін.

Він додав, що захист Сущенка не припинить порушувати це питання в публічній площині і впливати з цього приводу на керівництво Росії.

Раніше повідомлялося, що син Романа Сущенка Максим написав листа президенту Росії, в якому попросив його посприяти поверненню батька додому.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

18 травня в Мосміськсуді в скарзі на продовження тримання під вартою Романа Сущенка до 30 червня було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-