Дружина Сущенка: Мій чоловік вигідний Кремлю як предмет для торгу з Заходом

Дружина Сущенка: Мій чоловік вигідний Кремлю як предмет для торгу з Заходом

Укрінформ
Анжела Сущенко, дружина незаконно заарештованого в Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенко, звернулася до першої леді Франції, дружині президента Республіки Еммануеля Макрона – Бріджит – з проханням про сприяння звільненню українського журналіста.

Анжела Сущенко, дружина незаконно заарештованого в Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка, звернулася до першої леді Франції, дружини президента Республіки Еммануеля Макрона – Бріжит – з проханням про сприяння звільненню українського журналіста.

Про це Анжела пише в листі до першої леді Франції, повідомляє Укрінформ.

«Шановна пані Бріжит Троньє! Я, Анжела Сущенко, дружина українського журналіста Романа Сущенка, що ще зовсім нещодавно працював у Парижі як постійний кореспондент державного агентства Укрінформ. Мій чоловік був заарештований в Москві 30 вересня 2016 року в період його перебування у рідних і обвинувачений в шпигунстві на користь української держави. Безліч громадських організацій виступили за звільнення Романа, у тому числі журналістських і правозахисних, офіційних і громадських. Серед них – «Репортери без кордонів», європейські і американський ПЕН-центри і багато інших», - пише дружина журналіста українського агентства.

Анжела Сущенко зазначає, що в листопаді 2016 року її чоловік з московської в'язниці «Лефортово» звернувся з листом, що містить прохання про допомогу в звільненні до керівництва Французької Республіки.

«Ви зрозумієте мене і як жінка, і як мати. Дім сім'ї так легко може руйнуватися під впливом зовнішніх обставин, яким в нашому випадку став Кремль, якому потрібний мій чоловік як вигідний предмет для торгу із Заходом», - підкреслює Анжела.

«Війна в Україні, яку веде російське керівництво, вбирає в себе, раз у раз, дедалі більше нових жертв. Мій чоловік опинився в цій ситуації не з власної волі, а як заручник непередбачуваних обставин. Він журналіст, а не «шпигун», в чому його звинувачує Москва. І для того, щоб переконати в цьому людей, що утримують його в Росії, необхідні неймовірні зусилля, на які тільки здатне керівництво Французької Республіки», - наголошується в листі.

Анжела пише, що звертається до першої леді Франції з наміром знайти вірного союзника в цій біді.

«Зрозуміло, що і керівництво МЗС Франції, і канцелярія глави держави детально обізнані про нашу проблему і докладають зусилля для її вирішення. Проте Ви викликаєте в мені особливу довіру і упевненість, що як людина здатна мені допомогти», - говорить Анжела Сущенко.

«Не мені Вам давати поради, яким чином можна було б сприяти швидкому звільненню мого чоловіка. Ви самі змогли б діяти, як підказало б Ваше серце. Упевнена, що Вам, як нікому, це під силу», - сказала дружина журналіста Укрінформу.

Як повідомлялося, 14 травня Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час останньої телефонної розмови з Володимиром Путіним обговорював ситуацію із заарештованим у РФ українським громадянином Сущенком.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-