Адвокат заявляє про додаткові можливості в

Адвокат заявляє про додаткові можливості в "кейсі Сущенка"

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, вважає, що перед зустріччю в "нормандському форматі" в новому складі є додаткові можливості для вирішення гуманітарних питань.

Про це адвокат повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Наскільки я розумію, зараз російська дипломатія активно опрацьовує організацію зустрічі в Нормандському форматі, вперше за участю новообраного президента Франції. У цих умовах з'являються додаткові можливості для певного просування з гуманітарних питань у "кейсі Сущенка", - пояснив Фейгін.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

18 травня в Мосміськсуді в скарзі на продовження тримання під вартою Романа Сущенка було відмовлено. Зате дозволено дзвінок матері затриманого, а також є шанси на отримання дозволу на побачення Сущенка з сім'єю - дружиною і дочкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-