Захист Сущенка готується до розгляду скарги на продовження арешту

Захист Сущенка готується до розгляду скарги на продовження арешту

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого в Росії Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що вони з підзахисним готуються до розгляду скарги на продовження арешту, яке відбудеться 18 травня.

Про це адвокат сказав кореспонденту Укрінформу.

"Після свят побував у Романа Сущенка. Готувалися до розгляду скарги на продовження арешту 18 травня. Як і раніше, будемо наполягати на домашньому арешті і статусі «іншої особи» («громадського захисника») для українського консула Геннадія Брескаленко", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що Геннадій Семенович відвідував Сущенка в минулу п'ятницю, а в наступний раз піде до нього 5 травня (за законом йому дозволено два відвідування на місяць).

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко у порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Скаргу на рішення Лефортовського райсуду Москви про продовження до 30 червня перебування під вартою Романа Сущенко розглянуть 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-