Конгрес українців Латвії отримав листа від Романа Сущенка

Конгрес українців Латвії отримав листа від Романа Сущенка

Фото
Укрінформ
На адресу Конгресу українців Латвії прийшов лист у відповідь на вітання, відправлені українському політв’язню в Росії, журналісту Роману Сущенку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Днями отримав від вас вітальну листівку, надіслану вами ще напередодні Різдва і нового 2017 року. Величезне спасибі вам за душевні, теплі, щирі слова і привітання мені і моїй родині», - пише Сущенко.

Він побажав українцям Латвії здоров’я, добробуту, реалізації всіх планів та виконання мрій, а також щоб «дай Боже, на нашій Батьківщині припинилася війна, але не за рахунок українців».

Сущенко особливо відзначив, що латвійська українська громада – єдиний Конгрес українців, що написав йому в Лефортово. До цього часу Роман не бував в Ризі, але вірить, що в майбутньому ще відвідає це місто.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватним візитом.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін перебування журналіста під вартою, визначений Лефортовським районним судом, закінчується 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-