Справа Сущенка може дійти до суду наприкінці літа - адвокат

Справа Сущенка може дійти до суду наприкінці літа - адвокат

Укрінформ
Справа незаконно затриманого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка може бути передана до суду не раніше кінця літа.

Про це адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив кореспондента Укрінформу.

"На тижні поговорив про перспективи закінчення слідства. Мені сказали, що «хотілося б вийти на суд наприкінці літа». Але це говорилося туманно, без особливої переконаності. Все може і затягнутися. Томів у справі не дуже багато. Скільки саме, не уточнили. Коли ознайомимося з матеріалами, вирішимо, чи буде мій підзахисний свідчити. Ну і, звичайно ж, обвинувачення ми не визнаємо", - сказав Фейгін.

Він також повідомив, що в спілкуванні опоненти йому натякають, ніби тільки визнання дає право і шанси на обмін, у тому сенсі, що «ми журналістів на розвідників не міняємо». «Проте ми відкидаємо подібну логіку. Достатньо очевидно, що в нашій справі визнання провини потрібне російській владі виключно в пропагандистських цілях. Водночас важливо зазначити: розуміння того, що ця справа повинна закінчитися обміном, по-моєму, вже присутнє повною мірою», - вважає Фейгін.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін перебування Сущенка під вартою, визначений Лефортовським районним судом, закінчується 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

 Фото: Роман Цимбалюк FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-