Захист Сущенка ознайомився з результатами двох технічних експертиз

Захист Сущенка ознайомився з результатами двох технічних експертиз

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що минулого тижня після кількамісячної перерви пройшли хоч якісь слідчі дії в справі його підзахисного.

Про це адвокат сказав кореспондентові Укрінформу.

"Цього тижня я двічі побував у Романа Володимировича. Один раз просто відвідав, другий – у зв'язку з якимись слідчими діями. Ми ознайомилися з результатами двох технічних експертиз", - пояснив Фейгін.

Він уточнив, що матеріали експертиз представлені не були, тільки висновки. "Тому у захисту як і раніше немає відповідей на запитання про обсяг і переконливості доказів слідства. Про це ми зможемо судити, тільки ознайомившись з матеріалами. А так, справді, ми поставлені перед фактом, що слідством проведено якісь експертизи і зроблені якісь висновки", - сказав адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін перебування Сущенка під вартою, визначений Лефортовським районним судом, закінчується 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-