Адвокат Сущенка хоче долучити до справи кілька нових документів

Адвокат Сущенка хоче долучити до справи кілька нових документів

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який побував сьогодні у свого підопічного, повідомив, як він зі своїм підзахисним готуються до засідання про продовження тримання під вартою.

Про це Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

"Побував сьогодні у Сущенка. Переді мною у нього був консул Брескаленко. Обговорювали з Романом Володимировичем питання, пов'язані з судовим засіданням про продовження тримання під вартою, строк якого закінчується 30 квітня. Як і раніше, вимагатимемо змінити запобіжний захід на домашній арешт", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що з грудня фактично жодних слідчих дій у справі Сущенка не здійснюється. Тому тримання під вартою з січня по квітень взагалі ніяк не виправдано.

"Також клопотатимемо про допуск українського консула в Москві Геннадія Брескаленка до справи, в чому нам раніше вже було необгрунтовано відмовлено. І ще - готую до залучення до справи кілька документів, про які повідомлю пізніше", - уточнив адвокат.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку строк перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-