Захист Сущенка клопотатиме про допуск до нього священика на Великдень

Захист Сущенка клопотатиме про допуск до нього священика на Великдень

Укрінформ
Захист журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Москві, клопотатиме про його зустріч зі священиком УПЦ Київського патріархату напередодні Великодня.

Про це дружина журналіста Анжела Сущенко повідомила в інтерв'ю Укрінформу після повернення з Москви, де побувала на побаченні з чоловіком у СІЗО «Лефортово». 

«Ми з адвокатом клопотатимемо, щоб таку зустріч (Романа і священика його конфесії. - Ред.) дозволили... Одним словом, ми сподіваємося, що на Великдень йому дозволять зустріч з нашим священиком», - розповіла вона.

Крім того, дружина Романа підтвердила наміри його адвоката Марка Фейгіна вимагати можливості подальших побачень з родичами і дзвінків ним, зокрема мова йде про батьків журналіста.

«Так, це дуже важливо. Ось уявіть собі: батьки Романа так хочуть поговорити з ним, хоч би телефоном. Адже навіть якщо їм дозволять побачення, така дорога для них досить важка, багато хвилювань. А так вони змогли б все ж почути голос рідного сина», - зазначила Анжела.

Як повідомляв Укрінформ, дружина українського журналіста Романа Сущенка Анжела отримала дозвіл на побачення з чоловіком і в понеділок, 20 березня, побачилася з ним. 

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд подовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-