Звільнювати Сущенка значно складніше, ніж Савченко – адвокат

Звільнювати Сущенка значно складніше, ніж Савченко – адвокат

Укрінформ
Адвокат українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін підкреслив, що, на відміну від його справи, у справі Савченко була присутня публічність, яка сприяла "деякому цугцвангу з боку Кремля".

Це він зазначив в інтерв'ю QHA.

"У справі Сущенка за звинуваченням у шпигунстві, а це стаття Кримінального кодексу РФ, є держтаємниця. Про це відібрані відповідні підписки під кримінальну відповідальність. Я не можу розголошувати відомості, які містяться у справі, тощо. Там є склад, який можуть мені інкримінувати. Ну, або просто вивести зі справи. Тому в тій мірі публічності, в якій була справа Савченко, вести справу Сущенка неможливо. Не можна розповісти всю фабулу справи. Неможливо розкрити всі її деталі для того, щоб абсурдність цієї справи була очевидна оточуючим. Це пастка у відомому сенсі. Влада, силові органи, які ведуть цю справу, а її веде Слідче управління ФСБ Росії, звичайно, користуються цим. Але, тим не менш, навіть незважаючи на це, вдається привернути увагу до долі Романа Сущенка як українського журналіста. Зрештою, важливий результат. Якщо Сущенка обміняють, то яка різниця, як йшла справа?", - зазначив адвокат.

Він підтвердив, що переговори у справі Сущенка залучені спецслужби двох країн, і це змінює характер і порядок переговорів та причетності до них безпосередньо адвокатів або якихось осіб з правозахисних організацій, громадських об'єднань.

"Порівнювати справи Сущенка та Савченко неможливо ані за персоналіями, ані за суттю висунутих звинувачень, ані за характером того, як ці справи йдуть. Небезпеки і труднощі, з якими я стикаюся у справі Сущенка, в чомусь більші, набагато більші, ніж було у справі Савченко", - резюмував Фейгін.

Фото: @vasylimaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-