Кремль може використати

Кремль може використати "кейс Сущенка" під час виборів у Франції - Фейгін

Укрінформ
Кремль може використати справу незаконно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка під час передвиборчих перегонів у Франції.

Таку думку висловив адвокат журналіста Марк Фейгін в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"У Франції ситуація для Кремля помінялася докорінно. Раніше лідирували два комфортні для Москви кандидати. Тепер - Макрон, що відноситься до Кремля досить жорстко. Так що «кейс Сущенка» може бути одним з чинників впливу на ситуацію», - сказав Фейгін, відповідаючи на питання, чи може Кремль готувати інформаційний «виплеск» до квітневих виборів президента у Франції, враховуючи, що Сущенко - журналіст, акредитований в Парижі.

Адвокат також уточнив, що, за наявною у нього інформацією, в грудні 2016 року очікувалося вкидання по «справі Сущенка» на російському телеканалі НТВ. «Але у результаті нічого не сталося. Так і з французьким варіантом. Станеться - не станеться... Можливо, що завгодно», - резюмує адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-