Цензура не пропустила листи Сущенка до Порошенка, глави МЗС і консула - адвокат

Цензура не пропустила листи Сущенка до Порошенка, глави МЗС і консула - адвокат

Укрінформ
Цензура заборонила передавати із СІЗО листи незаконно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка українським державним діячам.

Про це його адвокат Марк Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу після відвідання в СІЗО.

"Був сьогодні у СІЗО у Романа Сущенка. Дізнався, що цензура не пропустила його листи, відправлені звичайною поштою Президентові Петру Порошенку, главі МЗС Павлу Клімкіну й українському консулові в Москві Геннадієві Брескаленку. Я не дуже розумію, з яких причин це зроблено, а жодних пояснень мені не дають. На мій погляд, це обмежує права мого підзахисного", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що Сущенку в СІЗО «Лефортово» надходять сотні, а то й тисячі листів, проте йому передають тільки малу частину з них. «Цю проблему теж потрібно якось вирішувати. Очевидно, я скаржитимуся з цього приводу в Генпрокуратуру РФ. Подивимося, як там реагуватимуть», - резюмував адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві".

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку строк перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

14 лютого о 10:20 у Мосміськсуді відбудеться розгляд апеляційної скарги на продовження арешту Сущенку до 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-