Сущенко написав листа Порошенку: Розумію, що мій арешт має політичні цілі

Сущенко написав листа Порошенку: Розумію, що мій арешт має політичні цілі

Укрінформ
Незаконно заарештований в РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко написав зворушливого листа до Президента Петра Порошенка.

Про це повідомив у Фейсбуці прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, оприлюднивши фото листа.

"Звертаюсь до Вас як до батька. Кому, як не батькові, знати щастя, спостерігаючи, як зростає його син? Пане Президенте, дозвольте мені побачити, як зростає мій син Максим. Разом з тим розумію, що поки справи, як моя, не вирішуються поспіхом. Потрібен час. Терпляче чекатиму", - зазначив Сущенко.

За словами журналіста, він усвідомлює, що його арешт переслідує цілком конкретні політичні цілі.

"Я свідомий, що мій арешт переслідує цілком конкретні політичні цілі, які Ви, як лідер української нації, і я, її звичайний громадянин і журналіст, добре розуміємо. Мої професійний і громадянський обов’язок, мораль та корпоративна етика не дозволяли піти на співробітництво з системою і прийняти її пропозиції. З іншого боку чудово розумію, що сподіватися на доброчинність і милосердя моїх, м’яко кажучи, процесуальних опонентів було б наївною ілюзією", - наголосив незаконно заарештований кореспондент Укрінформу.

Як повідомлялося, у середу, 8 лютого, до дня народження Сущенка в Укрінформі відкрилася фотовиставка його робіт та картин.

Власного кореспондента у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". Суд в Москві продовжив термін перебування журналіста під вартою до 30 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-