Бадьорості й сили духу: колеги вітають Сущенка з днем народження

Бадьорості й сили духу: колеги вітають Сущенка з днем народження

Відео
Укрінформ
Закордонні кореспонденти Укрінформу вітають свого колегу, незаконно ув’язненого у Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка, з днем народження.

"Романе, тримайся! Швидше повертайся!", - зазначає у вітанні кореспондент Укрінформу у Брюсселі Андрій Лавренюк, котрий звертається до українців у Бельгії, з Білорусі, Грузії, Нідерландів, Люксембургу, інших країн Європи та світу, долучитися до кампанії з підтримки українського журналіста. 

Кореспондент Укрінформу у Вашингтоні Ярослав Довгопол звертається до Сущенка: "Романе, колись (можливо вже скоро!) ти передивлятимешся цю величезну купу привітань з Днем народження у себе на домашньому комп'ютері. Позаду будуть складні випробування, попереду – нове життя! Тож бажаю тобі і всім твоїм рідним, щоб цей момент настав якомога скоріше! Здоров'я тобі, сил і натхнення! Завжди гарного настрою й побільше перемог у житті!".

Кореспондент Укрінформу у Німеччині Ольга Танасійчук у відеовітанні зазначає: "Бажаємо тобі бадьорості, сили духу, оптимізму попри все! Привітання тобі передають дуже багато українців у Німеччині. Ми всі віримо – все буде гаразд". 

"Романе, вітаю з Днем Народження! Міцного здоров’я тобі і стійкості духу, аби пройти усі випробування кремлівськими буцегарнями, і ще сильнішим вийти з цього. А через багато десятків років, тримаючи в руках і показуючи внукам і правнукам роздруківку з написом #freeSushchenko з посмішкою на обличчі розповідати про свої життєві випробування і виклики долі", - впевнений власний кореспондент агентства у Польщі Юрій Банахевич.

Кореспондент Укрінформу у країнах Балтії Олег Кудрін вітає Романа піснею: "Знаючи, що однією з улюблених пісень Романа є "Одна калина за вікном" хочу привітати колегу дещо переробленими рядками звідти:

Сумно, сумно аж за край...

Наші полонені – у московських зграй.

Стане легше на душі –

Повертайсь, козаче, ти ж тут залишив

Одну калину за вiкном,

Одну родину за столом,

Одну дружину, сина, доню та батьків,

Одну любов на все життя,

Одну журбу до забуття

 І Україну та ще й рідний колектив!

Також 8 лютого в Укрінформі відкрилася фотовиставка робіт та картин Романа Сущенка.

До виставки увійшло 20 фоторобіт та фото, зроблені з картин, створених власкором Укрінформу, якого нині незаконно утримують в Лефортово.

Фотороботи об'єднані за тематикою. Здебільшого це пейзажі: «Париж - місто вогнів», «Мости Парижа», «Весна в Парижі», «Дюна Піла», «Прованські дворики», а також фото з подій: «Зустрічі в «Нормандському форматі», «Тропічний карнавал у Парижі», «У повітрі», «Акції в Парижі».

Цими днями в Україні на високому громадському, політичному, дипломатичному рівнях проходять заходи на підтримку Романа. Як відзначає його адвокат, відомий російський правозахисник Марк Фейгін, судового, правового шляху звільнення Романа немає. Єдине, що може вплинути на Путіна, це консолідований міжнародний тиск та постійне тримання цього питання на високому політичному рівні на Заході, а також активна позиція громадськості, авторитетних правозахисних організацій, міжнародних журналістських об’єднань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-