Стець: Україна докладає максимум зусиль, щоб Сущенко повернувся на Батьківщину

Стець: Україна докладає максимум зусиль, щоб Сущенко повернувся на Батьківщину

Відео
Укрінформ
У Києві, в Клубі Кабінету міністрів України відбулася презентація фільму UA|TV "В'язні Кремля", присвяченого незаконно заарештованому в Російській Федерації українському журналісту Роману Сущенку.

Подивитися його прийшли представники дипломатичного корпусу та міжнародних організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного вирішення конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, захід проводиться до дня народження журналіста – 8 лютого.

"У Романа скоро день народження... Я особисто знаю Романа. Це прекрасний журналіст, який багато робив і робить, щоб ми усвідомлювали, що українська журналістика сильна професія. Не було такого заходу за останні кілька років у Франції, в Парижі, який би не висвітлював Роман. Я пишаються тим, що знаю цю мужню людину", - підкреслила Ірина Геращенко.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець, у свою чергу, заявив, що українська сторона докладає максимум зусиль, щоб журналіст Сущенко повернувся на Батьківщину. "Скільки у мене буде здоров'я та сил, я буду боротися за те, щоб Роман був разом із сім'єю", - запевнив Стець.

Гості також мали можливість переглянути виставку фотографій Романа, зроблених ним під час його роботи власним кореспондентом Укрінформу у Франції.

На заході також були присутні родина журналіста та його адвокат Марк Фейгін.

Міністерство інформаційної політики сьогодні опівдні розпочало онлайн-обговорення у Twitter, аби винести проблему незаконного ув'язнення українців на міжнародний рівень і спонукати світову спільноту до діалогу.

Окрім цього, на Twitter-сторінці МІП велася текстова трансляція сьогоднішнього заходу - відкриття виставки фоторобіт власкора Укрінформу Романа Сущенка.

Організатори заходу: Міністерство інформаційної політики, Міністерство закордонних справ, Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ".

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 р. в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-