Цензура не пропустила три книги для Сущенка - адвокат

Цензура не пропустила три книги для Сущенка - адвокат

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що до його підзахисного, журналіста Укрінформу Роману Сущенку не пропустили три книги.

Про це він повідомив в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу.

"До Нового року Романові надійшла нова порція книжок. При цьому три книги не пропустили. Не знаю їхніх назв і причин, з якої книги не пропущено. Вони були, як належить, куплені через інтернет-магазин Озон.ру. А далі – то цензура вже не пропустила, то продовжує вивчати - чи можна, зрештою, пропустити", - сказав Фейгін.

В іншому ж, у побутових умовах у Романа Сущенка все нормально. Йому в камеру повністю доставили комплект теплих речей по сезону, включаючи взуття. "На свята Роман писав і передавав усім привіти, привітання зі святами. Дякував за підтримку. Сусід по камері у Сущенка колишній. Відносини у них нормальні, конфліктів немає", - уточнив адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-