Сущенко є об'єктом оперативних розробок ФСБ - Фейгін

Сущенко є об'єктом оперативних розробок ФСБ - Фейгін

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що оперчастина в Лефортово безпосередньо пов'язана з ФСБ і веде розробку стосовно його підзахисного, журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це адвокат повідомив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Оперчастина в Лефортово, очевидно, безпосередньо пов'язана з ФСБ. Роман Сущенко, до речі, теж є об'єктом оперативних розробок. Але це все безглуздо, оскільки він розумна людина і розуміє, що навколо відбувається", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що в російських СІЗО зберігся такий анахронізм радянської системи, як оперчастина: "Вона займається оперативною роботою, тобто розкриттям злочинів у стінах закладу". СІЗО Лефортово до 2005 року входило до системи ФСБ, тепер офіційно підпорядковується ФСВП, але має тісні неформальні контакти з ФСБ.

Російський адвокат Марк Фейгін є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка та лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-