«ПЕН-клуб» висловив підтримку Роману Сущенку

«ПЕН-клуб» висловив підтримку Роману Сущенку

Фото
Укрінформ
Учасники міжнародного об’єднання письменників «ПЕН-клуб» висловили підтримку та надіслали новорічні вітання незаконно ув’язненому в Москві журналісту Укрінформу Романові Сущенку.

На адресу Укрінформу надійшли вітальні листівки та листи від віце-президента ПЕН-клубу нобелівського лауреата Джона Максвелла Кутзее, члена німецького відділення ПЕН-клубу Ганса Поппеля та австралійської поетеси, члена відділення ПЕН-клубу в Мельбурні Джудіт Моррісон.

«Нині, в часи неспокою, репресій, зростання неповаги до інших, я відправляю вам свою руку з пір’я (зображення на вітальній листівці – ред.) як знак краси та надії. Слова, поезія, музика та мистецтво є яскравими світильниками, які освічують шлях крізь темряву та біль. Ніхто і ніщо не зможе цього від вас забрати», - зазначив у своєму листі Ганс Поппель.

При цьому, послання Поппеля розпочинається цитатою британської романістки Вірджинії Вульф: «Закривайте свої бібліотеки, якщо вам хочеться, але немає ні воріт, ні замка, ні засову, яким ви можете закрити свободу мого розуму».

У свою чергу, віце-президент ПЕН-клубу Кутзее надіслав Сущенку найкращі вітання напередодні наступаючого року. «Я сподіваюсь, що 2017 рік буде для вас кращим, і ви проведе його в здоров’ї», - написав Кутзее.

Джудіт Моррісон звертається до Романа Сущенка як до колеги: «Я – ваша колега-письменниця, поетеса і дізналася про вашу ситуацію від ПЕН-клубу. З доброї волі шлю Вам вітання і сподіваюся, що вони застануть вас у хорошому здоров’ї», - написала Моррісон.

Джон Максвелл Кутзее – нобелівський лауреат з літератури в 2013 році, віце-президент «ПЕН-клубу».

Ганс Поппель – німецький ілюстратор, піаніст, художник-технолог, член німецького відділення «ПЕН-клубу».

Джудіт Моррісон – австралійська письменниця, поетеса, член відділення «ПЕН-клубу» в Мельбурні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-