Фейгін закликає на прес-конференції Путіна ставити запитання про Сущенка

Фейгін закликає на прес-конференції Путіна ставити запитання про Сущенка

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, попросив журналістів проявити солідарність з його підзахисним.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу.

"Нагадую, що 22 грудня – велика прес-конференція президента Путіна. Закликаю журналістів виявити солідарність і ставити запитання про Романа Сущенка", - зазначив Фейгін.

Ще він нагадав про можливий візит до Москви прем'єр-міністра Франції Мануеля Вальса. "Поки точно не відомо, чи буде це. Але, про всяк випадок, треба тримати ситуацію на контролі", - уточнив адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: Vasily Maximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-