МЗС: закриті суди у справі Сущенка – психологічний тиск

МЗС: закриті суди у справі Сущенка – психологічний тиск

Укрінформ
Проведення московським судом у закритому режимі слухань у справі журналіста Укрінформу Романа Сущенка свідчить про продовження психологічного тиску на нього.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України у зв'язку з рішенням московського суду, який залишив без змін судову постанову про продовження до 30 січня 2017 року терміну тримання під вартою незаконно затриманого в РФ українського журналіста.

"Наполеглива відмова судової гілки російської влади у зміні запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою та подальше проведення судових слухань у закритому режимі свідчать про продовження психологічного тиску на громадянина України та політичну заангажованість російської судової системи", - наголошується у зверненні.

МСЗ висловлює рішучий протест у зв'язку з цим рішенням Московського міського суду та вимагає від російської влади негайно припинити правове свавілля та звільнити безпідставно затриманого Сущенка, єдиною претензію до якого з боку Кремля може бути об’єктивне та неупереджене висвітлення ним подій у та навколо України під час його журналістської діяльності.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, відзначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортівського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-