Суд не допускає консула до справи Сущенка - адвокат

Суд не допускає консула до справи Сущенка - адвокат

Укрінформ
Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, готує клопотання про право журналіста на телефонні дзвінки. У той же час сьогодні Московський міський суд відхилив клопотання про допущення до справи Сущенка українського консула.

Про це він повідомив у коментарі Укрінформу.

"Кілька клопотань подали, ще ряд - готуємо. Сьогодні подавали клопотання про допущення до справи українського консула (Геннадія - ред.) Брескаленка. Відмовили нібито через наявність у справі держтаємниці", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що ще клопотатиме про право на телефонні дзвінки. Роман хоче поговорити з мамою, в якої вчора був день народження. Він давно з нею не бачився. "Обговорили з Романом повернення з Парижа його дружини і сина. Розглядатимемо можливість побачення з ними", - підсумував адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, відзначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-