Справа Сущенка: адвокат передасть ФСБ папери з Франції

Справа Сущенка: адвокат передасть ФСБ папери з Франції

Укрінформ
Марк Фейгін, захисник неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, готує до подання до СУ ФСБ Росії низку документів, привезених з Франції.

Про це адвокат розповів кореспондентові Укрінформу.

"Найближчим часом подам в Слідче управління ФСБ документи, привезені мною з Франції. Це акредитація, свідчення його журналістського статусу, характеру діяльності", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що якщо йому буде відмовлено в залученні цих документів до справи, то подасть скаргу.

Адвокат також зробив запит в Консульство України в Росії: "Здав сьогодні адвокатський запит в Консульство України в Москві. Прошу про надання нам за офіційними каналами ряду паперів з тим, щоб ми могли представляти їх в процесі захисту. Це, зокрема, запити в ГУР МОУ, в Укрінформ".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-