Священика УПЦ до Сущенка не пустять - з ФСБ прийшла офіційна відмова

Священика УПЦ до Сущенка не пустять - з ФСБ прийшла офіційна відмова

Укрінформ
Українському журналістові Укрінформу Роману Сущенку, якого незаконно утримують у Росії, не дозволили передати в камеру молитовник від Патріарха УПЦ КП Філарета та ікону.

Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін на сторінці у Facebook.

«Молитовник від патріарха Філарета та ікону Роману в камеру не віддали. Також хочу повідомити, що представників УПЦ КП до Романа Сущенка не пустили. Прийшла письмова відмова із СУ ФСБ РФ. Слідчий сказав: Бог єдиний, мовляв, задовольняйтеся напученням представників РПЦ, які працюють з Лефортовською в'язницею», - зазначив він.

Крім того, Фейгін написав у Twitter про те, що «в п'ятницю, після великої, більш як тритижневої перерви відновлюються слідчі дії з Романом Сущенком у Лефортово».

Як повідомлялося, 5 грудня священик Української православної церкви Київського патріархату в Підмосков'ї Святослав Скороход передав Роману Сущенку підписаний Патріархом Філаретом молитовник і продукти.

Як відомо, митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення у ФСБ і СІЗО "Лефортово" на відвідання священиком Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО № 2 в Москві. Проте в цьому було відмовлено.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому журналістові Укрінформу до 30 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-