Дата суду щодо продовження арешту Сущенка ще невідома - адвокат

Дата суду щодо продовження арешту Сущенка ще невідома - адвокат

Укрінформ
Дата суду, на котороом розглядатиметься питання про продовження арешту неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, ще невідома.

Про це адвокат журналіста Марк Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу.

«Розмовляв по телефону із слідчим Крековим. Виявляється, дата суду щодо продовження арешту Романа Сущенка ще невідома. А терміни вже критичні. Дата має призначатися за сім днів до закінчення поточного терміну арешту. Мене повинні попередити за три дні. Зараз їду в Лефортовський суд розбиратися", - сказав Фейгін.

На його думку, "важко пояснити, навіщо потрібне таке затягування часу або така конспірація".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, відзначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на тримання Сущенка під вартою. Діючий термін тримання його під вартою спливає 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-