Тюремники Сущенка все ще думають, чи пускати до нього священика - адвокат

Тюремники Сущенка все ще думають, чи пускати до нього священика - адвокат

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив про поточну ситуацію з можливістю духовної опідтримки його підзахисного священиком УПЦ Київського патріархату.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Поговорив зі слідчим Крековим з приводу можливості відвідування Романа Сущенка священиком церкви Київського патріархату. Він говорив ухильно, але, як мені здається, надії на позитивну відповідь великі. Мова йде про можливості відвідувань у загальному порядку надання побачень", - сказав Фейгін.

Заява, подана митрополитом УПЦ КП Адріаном, вже знаходиться на розгляді. Відповідну заява від Романа Сущенка на розгляд ще не надійшла.

За словами Фейгіна, слідчий нагадав, що при СІЗО є свій священик - від РПЦ. Але адвокат нагадав, що його підзахисний називає себе представником іншої конфесії й тому має право на відвідування саме її представника.

Як повідомляв Укрінформ, митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення до ФСБ і СІЗО "Лефортово" на відвідування прихожанина Володимирського кафедрального собору в Києві Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО №2 у Москві.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Чинний термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-