Митрополит Адріан написав до ФСБ з проханням відвідати Сущенка

Митрополит Адріан написав до ФСБ з проханням відвідати Сущенка

Документ
Укрінформ
Митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення у ФСБ і СІЗО "Лефортово" на відвідування прихожанина Володимирського кафедрального собору в Києві Романа Сущенка, якого незаконно тримають в СІЗО №2 в Москві.

Про це свідчать копії документів, що опинилися в розпорядженні Укрінформу.

"Отримавши звістку від апологета, пана Марка Фейгіна, який є адвокатом Романа Сущенка про те, що український журналіст перебуває в слідчому ізоляторі №2 в Москві, переконливо прошу Вашого дозволу прибути до нього, щоб висповідати і причастити Святих Животворящих Таїн Христових", - звертається з проханням митрополит Адріан.

Будучи керуючим Богородською єпархією Української Православної церкви Київського патріархату, митрополит Адріан також просить дозволити відвідування клірика з міста Ногінська Московської області ієромонаха Меркурія. При цьому ієрарх обіцяє при відвідуванні  вірного УПЦ КП Романа Сущенка, що знаходиться в СІЗО №2 (Лефортово), "ніякої політикою не займатися, а тільки справами милосердя і благодійності".

Листи адресовані старшому слідчому слідчого управління ФСБ Д. А. Крекову та начальнику СІЗО Лефортово А. А. Ромашину.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Чинний термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-