Фейгін у Києві шукає кандидатуру для обміну Сущенка

Фейгін у Києві шукає кандидатуру для обміну Сущенка

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін приїхав у Київ для вивчення перспективи організації обміну журналіста Укрінформу Романа Сущенка, затриманого в Москві за підозрою в «шпигунстві».

Про це він заявив у понеділок в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вже зустрічався з деякими людьми, у Раді ось сьогодні зустрічався... Завтра я буду в МЗС, теж про це говоритиму. Але в принципі, я вже говорив, що я іншого шляху як обмін не бачу. Я нікого не хочу обманювати і говорити, що його виправдають або просто так припинять справу за відсутністю складу (злочину - ред.) або з якихось інших підстав, передбачених у кримінально-процесуальному кодексі, - ні, цього не буде», - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста, які перспективи обміну Сущенка.

За словами Фейгіна, обвинувачення в шпигунстві, яке інкримінується Сущенку в Росії, є особливо тяжким і «просто так від цього ніхто не відступиться». При цьому адвокат наголосив, що у нього склалося враження, що в уяві російської сторони ця ситуація з Сущенком повинна закінчиться обміном на якусь особу з числа громадян РФ, засуджену в Україні.

«Я вам скажу з того, яке у мене склалося враження, розуміння там, що це закінчиться обміном в їх уяві на якогось шпигуна або не шпигуна, на якусь особу, яка перебуває тут в Україні, притягнуту до кримінальної відповідальності, мені здається, що це дуже на те схоже», - наголосив він.

Фейгін додав, що він не знає, хто може бути тією особою, на яку Україна може обміняти Сущенка. При цьому російський адвокат сподівається, що під час переговорів з представниками української влади йому вдасться дізнатися, чи є в Україні «співробітники спецслужб російських, може бути вони якісь не публічні зовсім, може бути на Донбасі».

«Але нам, звичайно, важливо, щоб це була якась фігура із зрозумілим минулим і з публічним іменем. Тому що згадайте, як було з Єрофеєвим та Александровим, поки не було таких артикульованих фігур, про які можна було сказати «а ось це російські військовослужбовці», адже нічого до цього моменту не відбувалося. Але там було штучно свідомо зроблено їх публічними, щоб швидше обміняти на Савченко», - пояснив адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-