Фейгін пояснив, чому Сущенку складно отримати статус політв'язня

Фейгін пояснив, чому Сущенку складно отримати статус політв'язня

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, пояснив, у чому складнощі з отриманням його підзахисним статусу політичного в'язня в РФ.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

«Статус політв'язня надається з урахуванням ряду обставин. Зокрема, потрібні документи з судових органів, щоб взагалі було зрозуміло, про що йдеться. Щоб стала зрозуміла політична ангажованість, протиріччя законам. А у справі Сущенка владою заявлено наявність «державної таємниці». І через це є складнощі з отриманням документів», - сказав Фейгін.

При цьому він висловив упевненість, що «в будь-якому разі Роман Володимирович заслуговує на статус політв'язня і, незважаючи на деякі перешкоди, його отримає».

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО «Лефортово».

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було  пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак у ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Раніше Фейгін повідомляв, що 27 жовтня в Мосміськсуді пройде засідання з розгляду апеляційної скарги захисту щодо запобіжного заходу для Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-