Росія не пустить консула на суд до Сущенка

Росія не пустить консула на суд до Сущенка

Укрінформ
Український консул не зможе потрапити на судові засідання стосовно затриманого ФСБ українського журналіста Романа Сущенка.

Про це Громадському повідомив радник з консульських питань Посольства України в РФ Геннадій Брескаленко.

"Якщо справи за такими статтями (Сущенка звинувачують у шпигунстві - ред.), то суди проходять у закритому режимі. Консулів на ці судові засідання не пускають. Але на судах буде адвокат - Марк Фейгін, він буде брати офіційну участь", - сказав Брескаленко.

Він також зазначив, що в Росії порушили норми допуску консула до затриманого Сущенка.

"Згідно з законодавством, є консульська конвенція, консулів мають допускати протягом 4 діб після затримання. Ви знаєте, що ми звертались в усі російські інстанції, до повноваженого з прав людини, на адресу слідчого управління. Завдяки нашій наполегливості, ми отримали дозвіл на його відвідування", - зазначив дипломат.

Брескаленко додав, що Роман Сущенко зараз перебуває в СІЗО "Лєфортово" в Москві, стан його здоров’я його задовільний і зауважень до порядку утримання немає.

"Ми продовжуємо усіма засобами доводити його невинуватість", — підкреслив представник Посольства.

Нагадаємо, 10 жовтня український консул відвідав журналіста Укрінформу Романа Сущенка у СІЗО.

7 жовтня ФСБ пред’явила йому офіційне звинувачення у "шпигунстві".  ФСБ заявляє, що Сущенко є полковником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак, в самому ГУР цю інформацію називають фейком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-