Міятович звернулася до Лаврова щодо затримання власкора Укрінформу

Міятович звернулася до Лаврова щодо затримання власкора Укрінформу

Ексклюзив
Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова щодо затримання у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це Міятович повідомила сьогодні в Києві під час зустрічі з активом Національної спілки журналістів України, відповідаючи на запитання секретаря НСЖУ, генерального директора Укрінформу Олександра Харченка.

За її словами, "дуже багато людей займаються цим питанням, воно постійно під контролем, але проблема дуже складна і делікатна".

Міятович сказала, що вона постійно підтримує зв’язок з російськими високопосадовцями. "Найголовніше зараз - забезпечити його (Романа Сущенка - ред.) безпеку,  надання йому юридичної допомоги, щоб консул мав можливість доступу та спілкування з  ним", - сказала представник ОБСЄ.

Також Міятович сказала, що треба докладати всіх зусиль для звільнення Сущенка.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи усі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня та обвинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-