Клімкін про затримання Сущенка: Ми знаємо, як Росія фабрикує справи

Клімкін про затримання Сущенка: Ми знаємо, як Росія фабрикує справи

Укрінформ
Український консул буде допущений до незаконно затриманого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка 14 жовтня, о 2 годині. Тоді стане відомо більше обставин затримання.

Про це у ефірі 112 каналу заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прекрасно знаємо, як Росія фабрикує справи. Крім того, зараз Росія намагається піднімати ставки по всіх напрямках. Наш консул, на жаль, відвідає Романа лише в п'ятницю, о 2 годині. Ми отримали дозвіл на 14 число. І тоді ми будемо знати більше про пана Романа", - сказав Клімкін. 

На його думку, Росія діє відповідно до визначеної тактики: спочатку пускають адвоката Марка Фейгіна, потім - журналістів, щоб показати картинку, і лише наприкінці допустять консула.

"Ми знаємо десятки випадків, коли фабрикувалися справи, коли українцям підсовувалися наркотики. Тому кожен має тричі подумати, їхати до Росії чи ні", - підкреслив Клімкін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи усі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня та обвинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-