Зустріч Сущенка з українським консулом відбудеться 14 жовтня - Фейгін

Зустріч Сущенка з українським консулом відбудеться 14 жовтня - Фейгін

Укрінформ
Незаконно затриманого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка наступної п'ятниці, 14 жовтня, відвідає консул України в Москві Геннадій Брескаленко.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін.

"Наступної п'ятниці 14 жовтня до нього прийде консул. Мені Геннадій Брескаленко (консул України в Москві - ред.) це підтвердив", - сказав Фейгін.

Адвокат також повідомив, що український журналіст "дуже бадьоро тримається". "Ще в перше моє відвідання, у вівторок 4 жовтня, у мене не залишилося враження, що він якось пригнічений або розгублений. У нього, звісно, немає досвіду перебування у в'язниці... Тому, може, й було у нього якесь замішання, але зараз цього немає, він освоївся. Йому навіть кодекси принесли з бібліотеки, про які він просив", - сказав він.

Фейгін також зауважив, що Сущенко на нього справив враження людини, яка розуміє, що відбувається, і розуміє, скільки доведеться боротися. "...Я можу відповісти, що він почувається добре, та і ніяких хвороб не відчуває", - додав адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи усі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня та обвинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-