Фейгін: Кремль розгорнув кампанію з дискредитації Сущенка

Фейгін: Кремль розгорнув кампанію з дискредитації Сущенка

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, неправомірно затриманого в Москві, розповів про кампанію, що її розгорнув Кремль проти нашого кореспондента.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

«Зараз абсолютно очевидно видна антикампанія Кремля проти Романа Сущенка. Вона йде в Росії, на Заході – це зрозуміло, звично, хоча є деякі неприємні деталі. Але особливо турбує ситуація з нею в Україні», - зазначив Фейгін.

За його словами, справа навіть не в провокаційній заяві представників Опозиційного блоку, застосовують принцип презумпції невинуватості не до свого співгромадянина, а до ФСБ. Турбує, як в цілому швидко, вірусно поширюється, в тому числі і в Україні, кремлівський меседж «Ні, там справа «темна», там щось не так...».

«При цьому жодних доказів вини мого підзахисного слідство ФСБ не представляє. Наголос робиться на інформаційному полі. Але і це, на жаль, приносить деякі плоди, негативні для нас», - пояснює адвокат.

У Росії, за його словами, особливу увагу приділено поширенню зазначеного меседжу через провладних агентів впливу в правозахисному середовищі, які «сидять на кремлівських грантах».

«Так що на нас чекає велика, важка робота не тільки в юридичному просторі, але і на інформаційному полі. Влада РФ в даний момент поставила чітке завдання домогтися від громадськості у «справі Сущенка» якщо не підтримки, то принаймні нейтралітету. Ми ж зобов'язані перевернути ситуацію і не дати їм виграти в цьому питанні», - резюмує Фейгін.

Як повідомлялося раніше, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають в СІЗО Лефортово і звинувачують у "шпигунстві".

Журналіст працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власкором у Франції з 2010. Адвоката Фейгіна пропустили до підзахисного лише на 15 хвилин у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-