Слідчий запросив Фейгіна на пред'явлення обвинувачення Сущенку 7 жовтня

Слідчий запросив Фейгіна на пред'явлення обвинувачення Сущенку 7 жовтня

Укрінформ
Слідчий запросив адвоката Марка Фейгіна, який захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, на пред'явлення обвинувачення журналістові в п'ятницю, 7 жовтня.

Про це Фейгін розповів у середу кореспондентові Укрінформу.

За словами Фейгіна, йому вже зателефонував слідчий Креков Д.А. і повідомив, що в п'ятницю, 7 жовтня, о 14.30 за московським часом в СІЗО «Лефортово» відбудеться пред'явлення обвинувачення Сущенку.

На уточнююче запитання Укрінформу, чи в п'ятницю проводитиметься допит Сущенка, Фейгін сказав, що допит має бути, але якщо до п'ятниці він не зустрінеться з Романом, то вимагатиме перенести допит, щоб підготуватися.

Той факт, що Фейгін сьогодні не потрапив на побачення до Сущенка, хоча з 9-ї ранку і до закінчення прийомних годин (18.00) він знаходився під «Лефортово», адвокат пов'язує з незадовільною роботою адміністрації СІЗО. Фейгін також зазначив, що не він один не зміг потрапити до підзахисного.

Він додав, що завтра до 9 ранку прийде в «Лефортово» і знову спробує потрапити до Сущенка.

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Марк Фейгін, який захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, не зміг відвідати сьогодні свого підопічного, простоявши в черзі в СІЗО з 9-ї ранку. Фейгін також повідомив, що сьогодні в СІЗО «Лефортово» змінили правила проходу для адвокатів. Якщо раніше побачення адвокатів зі своїми підзахисними проходили згідно з жеребом, то тепер це не гарантовано.

Власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, з порушенням всіх міжнародних правил, затримали в Москві 30 вересня та обвинуватили в шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. 

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-