Фейгін повідомив, як будуть вирішуватися проблеми утримання Сущенка в СІЗО

Фейгін повідомив, як будуть вирішуватися проблеми утримання Сущенка в СІЗО

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, неправомірно затриманого в Москві, розповів, що зроблено для вирішення побутових проблем його підзахисного в СІЗО.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Почали вирішуватися проблеми з побутовим облаштуванням Романа Володимировича в Лефортово. Наскільки я знаю, вже почали надходити якісь гроші на його рахунок. В тому числі і з Росії, від людей, які йому співчувають. Спілкувався з консулом Геннадієм Брескаленко. Буде вирішуватися питання з передачею посилок і теплих речей», - розповідає Фейгін.

Також він нагадав, як можна забезпечити Романа книгами. Адвокат підкреслив, щоб його підзахисному в першу чергу купили Кримінальний та Кримінально-процесуальний кодекси РФ. Проте й інша література, просто для читання, теж дуже важлива для підтримання його нормального психологічного стану.

Як повідомлялося раніше, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що його тримають в СІЗО Лефортово і звинувачують у "шпигунстві".

Журналіст працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власкором у Франції - з 2010. Адвоката Фейгіна пропустили до підзахисного лише на 15 хвилин у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-