Українська делегація говоритиме про Сущенка на сесії ПАРЄ

Українська делегація говоритиме про Сущенка на сесії ПАРЄ

Укрінформ
У рамках четвертої частини сесії ПАРЄ, яка розпочинає роботу 10 жовтня, українська делегація порушуватиме питання щодо звільнення незаконно затриманого журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це у коментарі кореспондентові агентства заявив голова Постійної делегації ВР у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв.

"Ясна річ, що ми підніматимемо це питання під час наших діалогів з іншими делегаціями, і коли буде "український день" у середу, 12 жовтня, ми теж про це говоритимемо", - відповів Ар'єв на запитання, чи планують парламентарії порушувати питання звільнення Сущенка під час сесії ПАРЄ.

Водночас народний депутат підкреслив, що документально ситуація із затриманням українського журналіста в Москві у рамках Ради Європи буде відображена в доповіді щодо свободи слова і захисту прав представників ЗМІ.

Ар'єв наголосив, що доповідачем з цієї теми є саме він, проте додав, що розглядатиметься доповідь аж у січні.

"Я, як доповідач Ради Європи з питань свободи слова і захисту прав журналістів, зараз готую проект доповіді, який розглядатиметься на січневій сесії, щодо загалом усієї ситуації в Європі, і я вже включив у свою доповідь цей випадок (затримання Сущенка - ред.)", - зауважив парламентарій.

За словами Ар'єва, четверта частина сесії ПАРЄ триватиме з 10 до 14 жовтня. На середу, 12 жовтня, запланований "український день", на якому згідно з порядком денним розглядатимуться питання політичних наслідків конфлікту в Україні та дотримання прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-