Україна закликає ОБСЄ не визнавати

Україна закликає ОБСЄ не визнавати "вибори" Держдуми в Криму

Заява
Укрінформ
Українська делегація в ОБСЄ закликала визнати нелегітимними вибори до Державної Думи Федеральних Зборів РФ, які відбулися 18 вересня 2016 року, зокрема в частині голосування на території анексованого Криму.

Про це йдеться у заяві делегації України на 1114-му засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"Ми закликаємо не визнавати результати виборів в Державну Думу РФ в частині голосування на незаконно займаному Кримському півострові", - йдеться у заяві, виголошеній Постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні Ігорем Прокопчуком.

В заяві також вказано, що необхідно вжити всіх заходів, аби запобігти включенню депутатів, чиї повноваження були незаконно отримані на виборах в тимчасово окупованому Криму, до складу російських парламентських делегацій у Парламентській асамблеї та інших міжнародних парламентських органів ОБСЄ.

"Україна очікує також, що ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини - ред.) в своїй заключній доповіді про вересневі вибори в Держдуму надасть чітке пояснення причин утримання від спостереження за процесом виборів в Криму і дасть свою чітку оцінку того факту, що голосування на території незаконно окупованого Криму вплинуло на формування більшості парламентаріїв Державної Думи", - наголосив Прокопчук.

Як відомо, 20 вересня народні депутати ухвалили Заяву Верховної Ради з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів РФ сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-