Фейгін: Схоже, сьогодні мені потрапити до Сущенка не вдасться

Фейгін: Схоже, сьогодні мені потрапити до Сущенка не вдасться

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, заявив, що Лефортовське СІЗО скоро закривається, а до підзахисного його сьогодні не пустили.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Скоро Лефортовське СІЗО закривається. Схоже, сьогодні мені потрапити до Романа Сущенка не вдасться. Причини цього дивні. Я з ранку, як годиться, подав слідчому клопотання про мій допуск до підзахисного. Він повинен був підготувати текст для дозволу на допуск. Але цього досі не зроблено", - сказав Фейгін.

Як повідомляв Укрінформ, раніше він припустив, що "мабуть, Сущенко не визнав провину і його "ламають на відмову від адвоката Фейгіна". Також він уточнив, що його колезі в Лефортовському районному суді відмовили в ознайомленні з арештною справою Романа Сущенко і не дають подати скаргу на арешт.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" та звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка та заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенко до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-