Кремль свідомо затримав Сущенка, щоб організувати цинічний торг - Сюмар

Кремль свідомо затримав Сущенка, щоб організувати цинічний торг - Сюмар

Укрінформ
Росія свідомо взяла журналіста Укрінформу Романа Сущенка в заручники, щоб організувати цинічний торг, предметом якого можуть стати як затримані в Україні російські військові, так і питання санкцій.

Про це у Фейсбуці заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

"Москва добре знає, скільки галасу зробить затримання журналіста. Це значить, що Романа Сущенка кидали в "Лефортово" свідомо. Кремль бере заручників. Нахабно і цинічно. Аби потім міняти і шантажувати, бо добре знає, що Україна своїх не здає", - написала Сюмар.

Вона поінформувала, що на засідання комітету (чергове засідання відбудеться 5 жовтня о 14.30 - ред) запрошено представників МЗС та Мінінформу з інформацією щодо заходів зі звільнення журналіста Укрінформу.

"Проте очевидно: режим Путіна організовує черговий цинічний торг, і предметом торгу будуть як російські заручники, так і питання санкцій. Не розумію, чим така поведінка відрізняється від класичної терористичної держави...", - зауважила Сюмар.

На її переконання, світ не може закривати очі на такі речі, бо "надто вже подвійні стандарти і надто багато дозволено путінській Росіі..."

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-