Фейгін: Оскаржити арешт Сущенка треба до вівторка, а я ще не бачив матеріалів

Фейгін: Оскаржити арешт Сущенка треба до вівторка, а я ще не бачив матеріалів

Ексклюзив
Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, неправомірно затриманого в Москві, розповідає, які найближчі завдання захисту.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

«Вівторок - останній день, коли можна подати скаргу на двомісячний арешт Сущенка, але я ще не знаю, чи подавав таку скаргу держадвокат за призначенням», - сказав Фейгін.

За його словами, він як і раніше, перебуває в «черзі адвокатів» у СІЗО "Лефортово". Проте адвокатське посвідчення вже здав адміністрації, тому не може нікуди відходити для ознайомлення зі справою.

«Друга проблема - я не знаю, що взагалі в арештних матеріалах. І чи підписував Роман якісь папери. Взагалі на даний момент ситуація є тривожною. Журналіст третій день перебуває в ізоляції. На нього чиниться тиск, як мінімум, психологічний. Але не виключаю, що й більший. Це звичайний метод російських спецслужб у таких справах, які оцінюю як фейкові», - пояснив адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" й обвинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР) заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Укрінформ і дружина журналіста Анжела Сущенко уклали з Фейгіним угоду про захист Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-